3 Eylül 2012 Pazartesi

anlat bakalım?? ;)

eveeet yavrular gün itibariyle gene test gibi bişeylerle dönüş yapayım dedim. aklımda daha bi ton test ya da bi nevi kokolojik soru var diyebilirim. bunların bi kısmını okudum bi kısmını duydum bi kısmını da hocalarımdan öğrendim ;) neyse gelelim mi asıl soruya????

şimdi öncelikle bir resim ve resim için bir çerçeve düşünüyoruz. ilk olarak resmi düşünün. resim ne ile alakalı ya da kim var?? bi doğa resmimi yoksa bi kişi mi? ya da çok farklı şekiller mi hayvan resmi mi?? kişiyse kim nerde duruyo sen varmısın o resimde gibi bi ton detayı da düşünürseniz söyleyin tabi :) seçim sizin sadece detaylı bi şekilde yazın ya da düşünün yeter ;) şimdi geldik ikinci aşamaya resim bittiyse şimdi bi çerçeve düşünüyosunuz. nasıl, neyden yapılma, şekli şemali, rengi, büyüklüğü küçülüğü falan tüm detaylarıyla onu da düşünün ve tarif edin. şimdi herşeyi birleştirin. bakalım nası bişey çıkıcak ortaya?? ister yorum yazın ister mail atın siz bilirsiniz ama sizin çerçeveniz ve resminiz neyi anlatıyo görelim bakalım ;)

6 yorum:

Dumbledore1990 dedi ki...

Aslında benimki çok basit bir resim. Hatta hayalim diyebiliriz.
Resimdeki yer bir salon. Perspektif hafif yukarıdan. Duvarlar beyaz. Salonda da beyaz hakim. Koltukta ayaklarını uzatmış oturan biri var ki bu ben oluyorum. Başka kimse yok. Elimde bir kitap ve arkasında da büyük bir kitaplık. Bu arada siyah kemik çerçeveli bir gözlük takıyorum. (normalde gözlük kullanmıyorum)

Çerçevesine gelecek olursak öyle çok belirgin bir çerçeve değil. Saydam bir çerçevesi var, cam gibi bir şey. Ama ne olduğunu ben de tam bilmiyorum.

Bende bu aralar böyle bir resim var aklımda. Belki de evimin böyle olmasını istediğim içindir.

O Gay; Ben de... dedi ki...

vaay ilginçmiş şimdi test diyince acaba hangi yönümü test etsem ona göre bir resim çiziyor insan beyninde ailemimi oturtsam yoksa sevgilimi mi yoksa tek kendim mi olayım diye aslında test demeyip normal sorarmış gibi sorsaydın daha "rastgele" olurdu neyse aklımdaki resim;

resimde dublex bir ev görünüyor bahçesinde havuz var evin bir kısmı havuzun bir kısmı ve havuzun arkasında açık duran kocaman camlı bir kapı detayı geri planda önde ise havuz kenarına atılmış 2 tane şezlong benden tarafta olanda sevgilim yarı uzanık gözünde gözlük var şezlonglar arasında ufak bir sehpa üstünde yarım içilmez içkiler diğer şezlongta ise ben sevgilime nazaran şezlonga yeni atlamış gibi duruyorum ikimizde gülüyoruz peki resmi çeken 3. kişi kim (o.O) o gece treesome için gelen oğlan dermişim ahah yok poz otomatik çekime ayarlanmış ayarlayan da benim o yüzden şezlonga yeni atlamış gibi duruyorum o anın gülümsemesi de yüzümüzde zaten çaık mavi ve beyaz tonlardaki ev ile mavi tonlardaki havuz un bulunduğu resimde mayolarda kırmızı olunca (yersen) ahahah en güzel beyaz hafif kalın bir çerçeve iyi gider diye düşündüm

*oğlum uyan üstünde açık kalmış üşütüceksin yavrum kalk hadi (o.O)

One Girl Two Boy dedi ki...

Psikolojik analiz kuzusu seni :))) özelden analizleticem kendimi :) suan is görüşmesi yolları taştanim :)))

O Gay; Ben de... dedi ki...

bende cevabı özelden istiyorum o zaman (o.O) :D şizofren çıkma olasılığına karşın engel lool

Gay Panda dedi ki...

yavrular tamam isteğe göre mail atılır yorum yazılır ;) yeter ki açık açık yazın :)

Unknown dedi ki...

Fotoğraf dediğin gibi aklıma gelen fotoğraf benim çocukluk fotoğrafım oldu.. O fotoğrafta yanımda babam var, babam o dönem için belki çok normal ama bu dönem için çok adi bir terlik giymiş. Ben ise inanılmaz yakışıklıyım, masmavi tulumum var üstümde ve sap sarı bir çocuğum.. elimde iki balon var ve biri kırmızı diğeri sarı.. Babam kameraya bakayım diye orayı işaret ederken bilinmeyen birisi beni siyah asfaltın üstünde çekmiş.. Ama kameraya da bakıyorum.. Daha 1-2 yaşlarındayım.. Yeni yürüyorum sanırım...

Çerçeve deyince de hemen aklıma bakır kalın telden yapılmış, inci taneleriyle süslemeleri olan en azından 4 fotoğraflık bir süslemeyi içine alabilecek büyüklükte dükdörtgen bir çerçeve geldi.. Çerçevenin eski bir görüntüsü olamlı ve bakır ile inci renkleri çok uyumlu olmalı.. Bu arada bakır tel ile kalın kalın süslemeleri olmalı.. Ama içinde hiç plastik olmamalı, arkası ve dayanağı da metalden olmalı :)

detaylı mı anacığım :)