12 Nisan 2012 Perşembe

endişe ve sinir :/

bugün bi post yayınladım güya ufak bi sıkıntıyla ilgili ama yani akşamki aldığım haberin etkisi daha fazla. halama gittim akşam yemeğe. yemeğin ortasında geçen konuşma:

Hala: işte köyde de gülüyoduk eğleniyoduk falan gayet güzeldi. aman neyse babanın verilmiş sadakası varmış.
Panda: ..............................................? verilmiş sadakası derken?
H: baban kaza yaptı ya onu diyorum.
P: ne kazası??
H: senin haberin yok mu?
P: hayır...
H: aha büyük bi pot kırdım ozmn.
P: ...........................................................!?
H: sana söylemediler mi?
P: neyi hala? ne kazası?
H: baban denizliden dönerken arabayla kaza yapmış.

işte muhabbet aynen böyle oldu. 5 dakka öncesinde mutlu mutlu yemeğimi yerken bi anda kaşık çatal elimden düştü. aniden ateş bastı. kafamdan kaynar sular döküldü. kaldım öyle 5 dakka. halamın sesi arkadan ve boğuk boğuk gelmeye başlamıştı. iyi iyi diyodu ama aklıma o an babamla 1 haftadır konuşmadığım gelmişti. sesini bile duymamıştım annemle konuşurken. hiç hemde. acaba hastanede mi diye düşünüyorum. annem de hiç bişeyi belli etmemişti eğer böyle olduysa da. yav hadi vizeler zamanı söylemediler ama üstünden 1 hafta geçmişken ailemizin dışı ki epey bi dışı olan halamdan hem de hafif sırıtarak böyle bi haberi almak hem üzdü hem sinirlendi. kalktım masadan direk. hemen annemi aradım. açtı telefonu canlı bi sesle. direk soramadım kaza mı yaptı babam diye ama arkadan sesini duydum biraz rahatladım. sonra hiç bişey çaktırmadan babamı istedim telefona. babamla konuştum biraz havadan sudan. sonra sesinin iyi olduğunu duyunca bişey belli etmeden kapattım. gittim gene masaya oturdum. 1 saat bile dayanamadım çıktım sonra ordan. annemleri arasam tekrar söylemezler bişey diye düşündüm. ablamı aradım ben de direk. ona pat diye söyledim sordum olayın aslını detaylarını. o da bütün olanları anlattı. babam denizliden dönerken yolda lastiği patlamış ve babam arabayı frenlemeye kalkınca da araba sağa çekmiş. o an toparlayamamış ve şarampole girmiş araba. neyseki babamda bişey yokmuş ama arabanın ön taraf ve cantlar gitmiş. sınavlarım olduğu için bişey söylememişler ama tabi meraklandım ben. ablamla telefonu kapattık direk annemi aradım. arada da sevgilime msj attım eve geçiyorum diye. o da soğuk bi msjdı bişey mi oldu demiş. bende iyi değilim konuşuruz dedim. annemi aradım direk. annemin telefonunu babam açtı. onla konuşmaya başladım işte. babam da tüm detayları anlattı. bişeyi yokmuş babamın. emniyet kemeri takılıymış. araba şarampole düşünce yol kenarındaki bi tarlanın içine girmiş. kalan kısım da anlattığım gibi zaten. doktora gittin mi dedim ama 10 gün geçmiş ve doktora da gitmemiş. muayene de olmamış hiç bi şekilde. gerçi 10 gün içinde allah korusun bi problem olsa çıkardı dedim içimden ama babama git diye de ısrar ettim. neyse babam söylemedik söylemicektik de dedi. halan mı yumurtladı dedi. ben de evet dedim. neyse baya bi konuştuk babamla. her detayı almazsam rahatlayamıcaktım. her detayı sordum rahatladım biraz. sonra annemle konuştuk. tabi olanların üstünden geçince herkes biraz dalga havasına geçmiş ama ben ilk duyduğum için atamadım o panik duygusunu herşey şuan normal olsa bile. neyse annemle de konuştum. rahatladım. sonra sevgilim bi panik aradı. bi fasılda onla konuştum. ilk olayı anlatmaya başlayınca geleyim hemen dedi durdurdum onu da zorla olsa da.  neyse işte olaylar böyle. yarın ola hayrola diyip uyumak istiyorum artık. bugün bitmeli en acilinden. kafam kazan...

11 yorum:

O Gay; Ben de... dedi ki...

geçmiş olsun

One Girl Two Boy dedi ki...

geçmiş olsun canım. neyse ki babanda bir şey olmaması sevindirici bir haber. ama insan ailesine bir şey olup haberi sonradan alınca daha çok telaşlanoyor. seni anlıyabiliyorum. ben de yaşamıştım. herkes iyi bak rahatlat içini artık ;)

Gay Panda dedi ki...

@ogbd sağol yavrum ya allah herkesi kazalardan korusun.

@ogtb sağol yavrum sende. evet babama bişey olmamış ama ilk duymak bile insana yetiyo cidden. telaşlanmak da benim gibi kitlenmek de çok kötü. allah kimseye yaşatmasın hem haberini hem de acısını. rahatım ya rahatladım dün gece konuşunca babamla :)

Unknown dedi ki...

Bu konuda benim annem bir uzmandır. Kötü bir olay olduğunda benim hayatta haberim olamaz. Çünkü konuşabileceğim herkesi uyarır.. Ben ancak memlekete döndüğümde öğrenirim.. Dedem ölmüş ben 2 ay sonra öğrendim... Bir de o kadar güzel oynuyor ki herkes, ben dedemle hiç konuşmadığımı anlayamadım.. Tam bir tiyatro çevirmişler..

Neyse geçmiş olsun, bir daha gelmesin böyle kazalar...

Gay Panda dedi ki...

bizimkiler pek bi beginır kalıyolar sizinkilerin yanında ozmn :D anneme sordum eğer sana bişey mi oldu diye sorsaydım ne dicektin yalan mı söylicektin dedim. o da yok ya yalan söyleyemem ben dedi direk :D neyse yavrum sağol iyi dileklerin için. inş bi daha tekrarlanmaz. allah da kimsenin başına böyle bişeyler vermez inş!!

Unknown dedi ki...

Annem bu konuda büyük usta. 6-7 yıl olacak dışarıda yaşıyorum. Bir gün kötü bir şey olduğunu duymadım.. Artık sormuyorum nasılsınız diye, biliyorum ki süperler... Ama tatile gittim mi alıyor beni karşısına şu öldü, bunun evinde yangın çıktı, şu işkenceye uğradı sayıyor da sayıyor..

Neden böyle yapıyorsun dediğimde de insanın acısını paylaşacağı bir yakını olmalı yanında, sen gurbette kiminle paylaşacaksın acını.. o yüzden bilmemen en iyisi diyor.. bende alıştım artık.. Geçen gün merak ettim anneanneme bir şey mi oldu diye.. Arayıp sormadım, direkt internetten ölenler listesine baktım.. adı yoktu..

Toukovie dedi ki...

geçmiş olsun:(
ama durumu çok iyiymiş ona bak sen:) gerçi ya bir şey olsaydı diye insan kendini yiyor bende böyleyim. ama düşünmemelisin bunları.
bu arada ailelerin böyle kötü haberleri çocuklardan saklamaları bence yanlış. benim ailem de aynısını yapmıştı, iyiliğimiz için yapıyorlar ama öyle olmuyor bence.

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun pandacım..

Gay Panda dedi ki...

sağolun yavrular :)

izmirdeki o gay dedi ki...

gecmis olsun ailemizin pandasi hemen babanin basindan 3 tur tuz gezdir konu komsuya dagit. daha once bnde 3 takla atmistim arabayla hastanede yatiyorum annem ve teyzem manyagi poset poset tuzlarla gemis manyaklar kafamda deli gibi tuz dondurduler ama eglenceliydi baya gulmustuk :)

Gay Panda dedi ki...

valla tuz gezdirme işi nedir ne amaçla yapılır bilmiyorum ama bakalım daha da bişey gelmesin istiyorum başıma/başımıza :) sene sonuna istediğim gibi çıkarsam bi adak kesicem inş. sıradaki adak kanı hepiniz için gelsin yavrum ;) :D
sağol izmirdeki o gayım ;)